Traditionele Schepen Beurs succesvol

De Traditionele Schepen Beurs in Den Helder van 10 t/m 12 november 2017 is voor TAVE succesvol verlopen. We waren erg verheugd bij de traditionele ambachten ook interesse van jonger publiek te hebben. Er was ruimschoots aandacht voor het beantwoorden van vragen. De bezoekers konden niet alleen de ambachtsman aan het werk zien en vragen stellen, maar ook zelf aan de slag om te ervaren wat het vak inhoudt. En deze interactie gaf zeker meerwaarde aan de demonstraties.

De houtwerkplaats van de Museumhaven Willemsoord was geopend en in dezelfde Medemblikker Loods had ook Bart Vermeer een plek om te klinken. De geur van hout en de geluiden van het klinken vermengden zich vriendschappelijk. En het slechte weer hoefde op deze wijze niet getrotseerd te worden.

Op de beursvloer was er ruimte voor het splitsen van staaldraad door Floris Hin en het krombranden van huidgangen door Wim Mendelts. De eerste belangstelling was er al voor de beurs geopend werd en ook na sluitingstijd moesten we demonstratie staaldraad splitsen een halt toeroepen. Een televisieploeg van NH Leeft kwam langs bij  het krombranden van de huidgangen en bracht in hun reportage de waarde van het behoud van ons varend erfgoed en de traditionele ambachten mooi in beeld.

NH Leeft

Floris Hin – Staaldraad splitsen

Bart Vermeer – Klinken