Fonds voor Cultuurparticipatie draagt bij!

Fonds voor Cultuurparticipatie voor Immaterieel Erfgoed kent subsidie toe aan project TAVE.

Het project Traditionele Ambachten Varend Erfgoed beoogt 4 scheepsambachten te documenteren, bekend te maken en te promoten. Dit past perfect in de doelstellingen van Het Historisch Bedrijfsvaartuig  waarin naast het behoud van de schepen ook het behoud van bijbehorende ambachten hoog in het vaandel staat.

Het is zeer verheugend dat het Fonds voor Cultuurparticipatie een subsidie heeft toegekend van € 17.000,- waarmee de helft van de begroting kan worden gedekt. We gaan als  bestuur van de vereniging ons nu sterk maken voor het bijeenbrengen van de andere benodigde gelden waarbij we als vereniging zelf in ieder geval (letterlijk) een duit in het zakje zullen doen. Het project TAVE start op 1 januari 2017 en dient eind van dat jaar gereed te zijn.

In dit project genaamd ‘TAVE’ (Traditionele Ambachten Varend Erfgoed) wordt op 4 ambachten gefocust: klinken, staaldraad splitsen, rondhouten maken en huidplanken krombranden. Het hele projectvoorstel lezen? Dat is HIER te downloaden (pdf, 1,7 Mb)

Rolf van der Mark

Voorzitter LVBHB